מצרכים:
1כוס דוחן
1.5 כוסות מים
100 גרם ערמונים מקולפים(ניתן להשתמש בערמונים מקולפים מוכנים)
חופן הישיקי\ ארמה מושרה
מלח ים לפי הטעם
כ- 20-30 ס"מ קרישה קצוצה
1 – בטטה בינונית חתוכה לקוביות
2-3 כפות שמן שומשום מכבישה קרה
אופן ההכנה:
קולים דוחן במחבת במשך כ – 5 דקות. מוסיפים מים ,אצות מושרות ,מלח ים וערמונים. מבשלים עד הרתחה ,מקטינים את האש וממשיכים לבשל על תחתית מפזרת חום עד גמר הנוזלים בסיר(כ20 דקות).
מקררים את הדוחן. מפוררים את הדוחן המקורר בין שתי כפות הידיים עד ליצירת גרגירים בודדים.
בינתיים, מטגנים קרישה קצוצה עם קוביות בטטה. כאשר הבטטה מוכנה ב – 90% , מוסיפים את הדוחן ומבשלים עוד כ – 5 דקות לערבוב טעמים.
מפזרים על התבשיל גומסיו או תערובת זרעים ,ומגישים.





