דוחן ערמונים

תבשיל דוחן עם ערמונים

מצרכים:

1כוס דוחן

1.5 כוסות מים

100 גרם ערמונים מקולפים(ניתן להשתמש בערמונים מקולפים מוכנים)

חופן  הישיקי\ ארמה מושרה

מלח ים לפי הטעם

כ- 20-30  ס"מ קרישה קצוצה

1 – בטטה בינונית  חתוכה לקוביות

2-3  כפות שמן שומשום מכבישה קרה

אופן ההכנה:

קולים דוחן במחבת במשך כ – 5 דקות. מוסיפים מים ,אצות מושרות ,מלח ים  וערמונים. מבשלים עד הרתחה ,מקטינים את האש וממשיכים לבשל על תחתית מפזרת חום עד גמר הנוזלים בסיר(כ20 דקות).

מקררים את הדוחן. מפוררים את הדוחן המקורר בין שתי כפות הידיים עד ליצירת גרגירים בודדים.

בינתיים, מטגנים קרישה קצוצה עם קוביות בטטה. כאשר הבטטה מוכנה ב – 90% , מוסיפים את הדוחן ומבשלים עוד כ – 5  דקות לערבוב טעמים.

מפזרים על התבשיל גומסיו או תערובת זרעים ,ומגישים.

שתפו מתכון:

מתכונים נוספים

סייטן גולמי

מצרכים: 1 ק"ג קמח מלא כחצי ליטר מים 2 חתיכות אצת קומבו 2-3 פטריות שיטאקי כפית מלח ים 3-4 ליטר מים אופן ההכנה: שמים בקערה

קרא עוד »
סלט ירוק
מתכונים

סלט ירוק

רכיבים :  1 צרור פטרוזיליה 1 צרור קוסברה 1 צרור שמיר 1 צרור בזיליקום 1 צרור נענע (בקיץ) 1 צרור בצל ירוק כחצי כוס חמוציות

קרא עוד »
קציצות ירקות
מתכונים

קציצות ירקות

מצרכים: 2 גזרים 1 שומר 1 שורש פטרוזיליה 1 ענף סלרי 2-3 קשואים 1 בטטה\דלורית קטנה 4-5  כפות בצל קצוץ ומטוגן מלח לפי הטעם חצי

קרא עוד »
תבשיל עדשים כתומות
מתכונים

תבשיל עדשים כתומות

מצרכים: 2כוסות עדשים כתומות 4כוסות מים חופן וואקמה מושרה 20-30 ס"מ קרישה קצוצה חצי כוס גזר מגורד 1שורש פטרוזיליה מגורד 1 או חצי שורש סלרי

קרא עוד »