משקה קוזו אומבושי

המשקה הטיפולי החשוב ביותר בתזונה המקרוביוטית. בעל טעם חמצמץ – מלוח.                      קוזו אומבושי משמש לחיזוק העיכול והספיגה ולהורדת חום.  מרכיבי המשקה מגלמים איזון מושלם בין YIN וYANG בהתאם לרוח המקרוביוטיקה.                                                          רכיבי המשקה משמשים כצמחי מרפא בסין וביפן.

מצרכים:

כפית שטוחה של ממרח אומבושי (שזיף יפני כבוש).

כפית גדושה של אבקת קוזו (אבקה עמילנית המופקת משורשי צמח מטפס).

2-3 כוסות מים

 אופן ההכנה:

מרתיחים בסיר את המים. במקביל, מערבבים כפית של אבקת קוזו ברבע כוס מים קרים. כשהמים בסיר רותחים, מוסיפים תוך כדי בחישה את המים הקרים עם הקוזו, תוך כדי השוואת טמפרטורות. מביאים את המים לרתיחה פעם נוספת ומחכים שהקוזו יימס לחלוטין במים הרותחים. מכבים את האש,  ומערבבים לתוך המים הרותחים את ממרח האומבושי.

שתפו מתכון:

מתכונים נוספים

סייטן גולמי

מצרכים: 1 ק"ג קמח מלא כחצי ליטר מים 2 חתיכות אצת קומבו 2-3 פטריות שיטאקי כפית מלח ים 3-4 ליטר מים אופן ההכנה: שמים בקערה

קרא עוד »
סלט ירוק
מתכונים

סלט ירוק

רכיבים :  1 צרור פטרוזיליה 1 צרור קוסברה 1 צרור שמיר 1 צרור בזיליקום 1 צרור נענע (בקיץ) 1 צרור בצל ירוק כחצי כוס חמוציות

קרא עוד »
קציצות ירקות
מתכונים

קציצות ירקות

מצרכים: 2 גזרים 1 שומר 1 שורש פטרוזיליה 1 ענף סלרי 2-3 קשואים 1 בטטה\דלורית קטנה 4-5  כפות בצל קצוץ ומטוגן מלח לפי הטעם חצי

קרא עוד »
תבשיל עדשים כתומות
מתכונים

תבשיל עדשים כתומות

מצרכים: 2כוסות עדשים כתומות 4כוסות מים חופן וואקמה מושרה 20-30 ס"מ קרישה קצוצה חצי כוס גזר מגורד 1שורש פטרוזיליה מגורד 1 או חצי שורש סלרי

קרא עוד »