המשקה הטיפולי החשוב ביותר בתזונה המקרוביוטית. בעל טעם חמצמץ – מלוח. קוזו אומבושי משמש לחיזוק העיכול והספיגה ולהורדת חום. מרכיבי המשקה מגלמים איזון מושלם בין YIN וYANG בהתאם לרוח המקרוביוטיקה. רכיבי המשקה משמשים כצמחי מרפא בסין וביפן.
מצרכים:
כפית שטוחה של ממרח אומבושי (שזיף יפני כבוש).
כפית גדושה של אבקת קוזו (אבקה עמילנית המופקת משורשי צמח מטפס).
2-3 כוסות מים
אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר את המים. במקביל, מערבבים כפית של אבקת קוזו ברבע כוס מים קרים. כשהמים בסיר רותחים, מוסיפים תוך כדי בחישה את המים הקרים עם הקוזו, תוך כדי השוואת טמפרטורות. מביאים את המים לרתיחה פעם נוספת ומחכים שהקוזו יימס לחלוטין במים הרותחים. מכבים את האש, ומערבבים לתוך המים הרותחים את ממרח האומבושי.




