מצרכים:
1 ק"ג קמח מלא
כחצי ליטר מים
2 חתיכות אצת קומבו
2-3 פטריות שיטאקי
כפית מלח ים
3-4 ליטר מים
אופן ההכנה:
שמים בקערה קמח מלא .צרים גומה באמצע ,יוצקים בגומה מים,מערבבים וצרים כדור בצק.הבצק צריך להיות לא רטוב מדי ,שאינו נדבק לידיים.
ממלאים קערה במים ומכניסים לתוכה את הבצק לשעתיים במקרר.
כעבור שעתיים מעמידים על האש סיר עם 3-4 ליטר מים ,אצת קומבו,פטריות שיטאקי ומלח ים.
בינתיים שמים במסננת את הבצק המושרה במים ומתחילים לכבס אותו תחת מים זורמים.בהתחלה המים בצבע לבן ,אך במשך תהליך השטיפה המים מתבהרים עד שהופכים לשקופים.
מטרת השטיפה "כביסה" של הבצק,לשתוף מהבצק את הסובין ואת העמילן ולמצות רק את החלבון של החיטה.מקילו בצק נשאר אחרי "כביסה" בערך כ 400 גרם חלבון =סייטן.
כאשר המים של השטיפה הופכים שקופים,מבשלים את הסייטן בסיר שבו המים רתחו בינתיים.מבשלים כ40דקות. בסוף הבישול אם הסייטן באיכות טובה (ללא סובין או עמילן)סייטן אמור לצוף על פני המים .ניתן לשמור סייטן במקרר 3-4 ימים. אפשרי גם להקפיא.




