מומלץ לאנשים עם חולשת כליות, מאזן לחץ דם, מומלץ לכולם בחורף
מצרכים:
20-30 ס”מ קומבו יבש
2 בצלים קצוצים לקוביות קטנות
גזר קטן מגורד
2-3 כפות שמן שומשום
1-2 שן שום מגורדת
2-3 כפיות מיץ לימון
אופן הכנה:
שמים את הקומבו בסיר עם מים, מבשלים עד רתיחה.
אחרי רתיחה נותנים לקומבו להתקרר מספר דקות וקוצצים אותו דק.
מחממים מחבת עם שמן שומשום, מטגנים את הבצל ומוסיפים את הקומבו החתוך עם הגזר . יש לערבב ולטגן עוד דקה ולהוסיף 1/4 כוס מי קומבו. מכסים את המחבת ומבשלים על אש קטנה כ8 דקות.בסוף מתבלים מיץ לימון שום מגורד ורוטב סויה תמרי.
טיפ חשוב:
אם סובלים מיתר לחץ דם, מומלץ לשתות כרבע כוס פעמיים ביום ממי ההשרייה של אצת הים קומבו, או לחלופין, להוסיף את מי ההשרייה למרק.