מצרכים:
1כוס אורז מלא
1כוס לוביה
1כוס מאש מקולף
מלח לפי הטעם
כ10 ס”מ קומבו מושרה וחתוך לקוביות
1שורש פטרוזיליה מגורד
1גזר מגורד
1ענף של סלרי קצוץ
1לפת קטנה מגורדת
כ12 כוסות מים
רבע כפית כמון
רבע כפית זרעי כוסברה טחונים
שמן זית (פחות מחצי כוס)
2-3 שיני שום מגורדים
1כוס ירק קצוץ(שמיר\פטרוזיליה \כוסברה)
אופן ההכנה:
מבשלים את האורז מלא עם הקטניות, קומבו ומים (בלי מלח) בערך כ50 דקות.כאשר בתבשיל רך מוסיפים ירקות מגורדים,תבלינים .ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה(אם יש צורך מוסיפים עוד מים)
כאשר התבשיל רך ומרקם שלו דייסתי מוסיפים ירק קצוץ ,מערבבים הכל וסוגרים אש.בינתיים מחממים שמן זית במחבט ומטגנים שום מגורד (להזהר לא לשרוף את השום).מערבבים את השמן-שום לתוך התבשיל קיצירי ומגישים.