רצוי לכבוש ירקות בכלי זכוכית או נירוסטה.
אפשרי לכבוש כל ירק בנפרד או לערבב בין הירקות למשל: גזר, צנונית, גבעולי סלרי, קולרבי, לפת, כרוב מיקס ירקות פרוסים לרצועות בגודל בינוני.
מלפפונים כדאי לכבוש בנפרד מהירקות האלה( מלפפונים הם בעלי מרקם ייני =יותר מים בהשוואה לירקות אחרים.
מרתיחים מים עם מלח ים(1כוס מים עם כפית מלח ים) בשני המקרים מוסיפים למי מלח פלפל אנגלי, זרעי כוסברה, עלי דפנה, גרגרי פלפל שחור
מקררים את התערובת. מסדרים בכלי זכוכית את הירקות ,מוסיפים אליהם שום פרוס ושמיר. מכסים את הכל במי מלח מצוננים. את כלי הזכוכית מכסים בבד כותנה או רשת.
כעבור 3-4 ימים (תלוי במזג האויר ) טועמים את הירקות. אם הם מספיק מלוחים אפשרי לאכסן במקרר.
בתיאבון!!!





