מלפפונים כבושים במי מלח/מיקס ירקות כבושים במי מלח

מלפפונים כבושים במי מלח

רצוי לכבוש ירקות בכלי זכוכית או נירוסטה.

אפשרי לכבוש כל ירק בנפרד או לערבב בין הירקות למשל: גזר, צנונית, גבעולי סלרי, קולרבי, לפת, כרוב מיקס ירקות פרוסים לרצועות  בגודל בינוני.

מלפפונים כדאי לכבוש בנפרד מהירקות האלה( מלפפונים הם בעלי מרקם ייני =יותר מים בהשוואה לירקות אחרים.

מרתיחים מים עם מלח ים(1כוס מים עם כפית מלח ים) בשני המקרים מוסיפים למי מלח  פלפל אנגלי, זרעי כוסברה, עלי דפנה, גרגרי פלפל שחור

מקררים את  התערובת. מסדרים בכלי זכוכית את הירקות ,מוסיפים אליהם שום פרוס ושמיר. מכסים את הכל במי מלח מצוננים. את כלי הזכוכית מכסים בבד כותנה או רשת.

כעבור 3-4 ימים (תלוי במזג האויר )  טועמים את הירקות. אם הם מספיק מלוחים אפשרי לאכסן במקרר.

בתיאבון!!!

שתפו מתכון:

מתכונים נוספים

סייטן גולמי

מצרכים: 1 ק"ג קמח מלא כחצי ליטר מים 2 חתיכות אצת קומבו 2-3 פטריות שיטאקי כפית מלח ים 3-4 ליטר מים אופן ההכנה: שמים בקערה

קרא עוד »
סלט ירוק
מתכונים

סלט ירוק

רכיבים :  1 צרור פטרוזיליה 1 צרור קוסברה 1 צרור שמיר 1 צרור בזיליקום 1 צרור נענע (בקיץ) 1 צרור בצל ירוק כחצי כוס חמוציות

קרא עוד »
קציצות ירקות
מתכונים

קציצות ירקות

מצרכים: 2 גזרים 1 שומר 1 שורש פטרוזיליה 1 ענף סלרי 2-3 קשואים 1 בטטה\דלורית קטנה 4-5  כפות בצל קצוץ ומטוגן מלח לפי הטעם חצי

קרא עוד »
תבשיל עדשים כתומות
מתכונים

תבשיל עדשים כתומות

מצרכים: 2כוסות עדשים כתומות 4כוסות מים חופן וואקמה מושרה 20-30 ס"מ קרישה קצוצה חצי כוס גזר מגורד 1שורש פטרוזיליה מגורד 1 או חצי שורש סלרי

קרא עוד »